crisis

Despre Coaching și Criză

Table of Contents

Cum noul Coronavirus (COVID-19) se răspândește peste tot în lume, mulți oameni vor fi afectați direct sau indirect de această criză. Prin urmare majoritatea dintre noi va simți într-un mod sau altul emoții și gânduri negative care pot avea un impact nefast asupra modului în care gestionăm această criză. Coachingul ne ajută în acest sens.

Ce este coachingul?

Definiția coachingului este diferită de la o persoană la alta. De exemplu, în sport un coach este o persoană responsabilă să îi învețe pe jucători abilități noi și să îi motiveze spre reușită. Ca manager sau lider trebuie să ai abilități de coaching ca să îți ghidezi echipa. În plus coachingul te ajută să susții și să dezvolți membrii echipei, lucru benefic pentru companie. Coachingul profesionist reprezintă un nivel mai înalt față de aceste roluri. Coachul profesionist este o persoană care are abilitățile și instrumentele să ghideze o persoană ca să îți descopere talente ascunse.

Cum funcționează coachingul?
Cum ajută coachingul în timp de criză?

Toți ne confruntăm cu un moment de criză mai devreme sau mai târziu. Prin urmare suntem expuși la stres, anxietate și gânduri negative. Coachingul nu trece cu vederea situațiile dificile cu care oamenii se confruntă, ci le adresează ca parte din provocările pe care viața ni le aduce. În calitate de coachi ajutăm oamenii să gestioneze  stări de spirit negative prin a stabili o atmosferă în care te simți în siguranță și susținut.  

Cum? Pur și simplu oferind:

… și ajutând oamenii să fie:

  • Conștienți de sine
  • Mai prezenți
  • Orientați spre obiective
  • Orientați spre viitor

De asemenea, coachingul te ajută să iei cele mai bune decizii prin a explora perspective noi despre situația actuală.

Cu ajutorul coachingului vei putea vedea această perioadă ca o oportunitate să îți analizezi întreaga viață și să te întrebi: ”Ce îmi doresc de fapt?” și ”Ce vreau să fiu?”
Indiferent cu ce te confrunți să știi mereu că:

  • Ești puternic(ă)
  • Poți controla ce gândești
  • Poți să îți echilibrezi emoțiile și gândurile
  • Ai tot ce îți trebuie ca să o iei de la capăt
CoachConnect livrează cursuri online și live în Cluj, Brașov și București

Share this post

cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Interested in coaching?


Sign up to our newsletter
and we'll be in touch