Descoperă 3 beneficii ale formării de coach-i în organizația ta

Table of Contents

Un leadership de calitate înseamnă mai mult decât simpla dezvoltare de strategii și alocarea de sarcini. Liderii excepționali sunt talentați în a-i ajuta pe ceilalți să dobândească noi abilități și să-i ghideze pe o cale care îi conduce la performanțe mai bune și la atingerea obiectivelor personale.

Iar atunci când acest lucru se corelează cu obiectivele organizaționale, toată lumea are de câștigat: Angajații se bucură de dezvoltare personală și de un mediu de lucru care îi susține, iar organizațiile creează o forță de muncă de înaltă performanță, implicată și fidelizată.

jonathan kemper OEpC6UQrWQU unsplash
Atingerea obiectivelor împreună

Atunci când liderii investesc în mod activ în dezvoltarea abilităților și competențelor angajaților vor vedea că eforturile lor dau rezultate. Pe lângă programele solide de formare și dezvoltare, coaching-ul joacă un rol valoros în dezvoltarea și implicarea zilnică a angajaților talentați, ceea ce duce la o paletă largă de avantaje, cum ar fi angajații responsabilizați, performanțe îmbunătățite și un grad mai mare de implicare al acestora.

Iată care sunt principalele 3 beneficii ale formări de coach-i în organizații:

1. Angajați responsabilizați

Coaching-ul ajută la responsabilizarea angajaților de a propune soluții și de a-și pune în aplicare propriile idei. Acest lucru aduce beneficii organizației, întrucât angajații responsabilizați conștientizează că au libertatea de a fi proactivi și de a lua decizii care vor contribui la o mai bună funcționare a companiei.

Cum ajută coaching-ul

Determinarea nivelului corespunzător de autonomie pentru o persoană nu este atât de simplă precum folosirea unui șablon. Întrucât fiecare angajat are un stil de lucru diferit și fiecare sarcină are cerințe unice, trebuie stabilite limite la nivel individual. Deseori, atunci când un angajat are prea multă libertate, acesta se poate simți depășit. Pe de altă parte, atunci când sunt prea limitați angajații pot deveni frustrați și demotivați, pentru că talentul lor nu este folosit la maximum.

artem bryzgalov xlUSyvkXnho unsplash
Libertate

Atunci când angajații lucrează direct cu coach-i pentru a găsi echilibrul potrivit între libertate și limite, ei pot să se dezvolte la maximul potențialului lor. Pe măsură ce angajații învață și se dezvoltă, limitele lor ar trebui să fie reglate pentru a continua cercul de responsabilizare. Comunicarea este un element esențial al acestui proces. Coach-ii trebuie atât să asculte sesizările angajaților responsabilizați, cât și să aibă aptitudinea de a le oferi feedback-ul onest care îi va ajuta să se dezvolte.

2. Performanță sporită

Un alt beneficiu al coaching-ului este acela că poate îmbunătăți considerabil performanța individuală.

De ce este importantă performanța

Majoritatea angajaților doresc să facă o treabă excelentă. Pe lângă faptul că pun la dispoziție angajaților formare și resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea, organizațiile care oferă, de asemenea, coaching individual reușesc să îmbunătățească performanța individuală, ceea ce duce, în cele din urmă, la o performanță organizațională mai bună.

randalyn hill Z1HXJQ2aWIA unsplash
Performanța

Cum ajută coaching-ul

Importanța unor interacțiuni continue în cadrul unei relații de coaching nu poate fi supraestimată, mai ales atunci când obiectivul este de a îmbunătăți performanța. Acest lucru începe cu stabilirea unei direcții clare pentru o sarcină sau un obiectiv specific și cu trasarea unei direcții pentru atingerea acestuia. Dacă interacțiunea se oprește aici, angajatul ar putea fi în măsură să ducă la bun sfârșit sarcina pe baza direcției clare, dar dacă asta este tot ce primește de la managerul său, este o șansă ratată de a îmbunătăți performanța.

Un coach eficient va trece periodic în revistă situația, în mod ideal, cel puțin săptămânal, pentru a analiza progresele înregistrate, pentru a te ajuta să depășești orice obstacol și pentru a scoate în evidență zonele care pot fi îmbunătățite. Această implicare continuă îi dă posibilitatea angajatului de a face îmbunătățiri treptate (și, uneori, drastice) care îi vor oferi posibilitatea de a deveni, în general, mai eficient. Modelarea comportamentului este importantă, dar chiar și cei mai perspicace angajați nu se pot baza doar pe observare. Atunci când coach-ii explică de ce se face ceva într-un anumit mod și cum a evoluat acea metodă, angajații capătă noi cunoștințe și le pot pune în aplicare la alte activități.

jordan whitfield sm3Ub IJKQg unsplash
Progres

3. Un angajament mai mare

Creșterea angajamentului angajaților este un obiectiv pentru multe dintre companii, iar coaching-ul este o modalitate de a convinge indivizii să își păstreze atenția.

Cum ajută coaching-ul

Implicarea este direct proporțională cu frecvența comunicării cu un manager și conținutul acestei comunicări.  Angajații care primesc zilnic feedback de la managerul lor au de 3 ori mai mari șanse de a fi implicați decât cei care primesc feedback o dată pe an sau chiar rar.

Coaching-ul poate ajuta la eliminarea unor sentimente negative. Definirea activă a obiectivelor, împreună, elaborarea de etape pentru a le atinge și urmărirea progresului pe parcurs le oferă angajaților oportunitatea de a se implica în propria dezvoltare și de a simți că liderul lor are în prim-plan interesele lor.

jon tyson OZz8TK8T8MM unsplash
Feedback

De asemenea, crearea responsabilizării prin coaching și stabilirea obiectivelor ajută la îmbunătățirea implicării, pentru că angajații își asumă rezultatele acțiunilor și comportamentelor lor și sunt responsabili atât față de ei înșiși, cât și față de coach-ul lor. Atunci când persoanele știu că sunt responsabile de îndeplinirea unei sarcini sau de un anumit comportament – și au abilitățile și competențele necesare pentru a face acest lucru – sunt motivate să rămână implicate și să își realizeze obiectivele.

Concluzie 

Beneficiile coaching-ului se extind dincolo de creșterea angajamentului, o performanță mai bună și angajați mai responsabili. Dezvoltarea liderilor din interiorul organizației ajută la construirea unei rețele de leadership și la creșterea cunoașterii la nivel instituțional.

De asemenea, formarea liderilor ca antrenori îi ajută pe aceștia să devină mai buni în munca lor. Învață cum să ofere și să primească feedback, să stabilească obiective măsurabile și să urmărească etapele importante. De asemenea, ei trebuie să modeleze comportamentul pe care doresc să îl vadă la angajații lor, ceea ce înseamnă că sunt mai responsabili pentru propriile acțiuni și comportamente. Toate aceste abilități pot fi aplicate și în viitoarele poziții de conducere.

Programele noastre de coaching folosesc o perspectivă mai profundă, alegând modele mai avansate pentru a ajuta liderii să aibă succes. Aceste modele vor duce clientul către următorul nivel de experiență în coaching. 

Logo CoachConnect
CoachConnect
Free Intro CTA Banner Blog
Introducere gratuită în Coaching

Share this post

cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Interested in coaching?


Sign up to our newsletter
and we'll be in touch