How to apply coaching approach

Cum să aplici abordarea de coaching in viața de zi cu zi

Table of Contents

Cum sa aplici abordarea de coaching în viața de zi cu zi?

Coachingul este un instrument puternic cu beneficii recunoscute în domenii multiple ale vieții noastre. Pe timp de criză, situație în care ne aflăm și azi, nevoia unui sistem de susținere precum coachingul crește mai mult ca niciodată.

Poți să îi susții pe ceilalți din poziția de coach dacă acesta este jobul tău sau poți să ceri ajutorul unui coach profesionist. Însă  există multe metode prin care poți aplica coachingul în viața de zi cu zi. Fiecare dintre noi suntem prieteni, parteneri, manageri, colegi sau părinți. Asta înseamnă că alte persoane se bazează pe noi într-un mod sau altul, sau chiar noi ne dorim să îi putem susține pe cei din viața noastră și mai bine în vremuri negre.

Adoptând abordarea de coaching îi poți ajuta pe ceilalți atunci când îți dorești să faci mai mult pentru ei în perioade dificile și nu mai știi ce să faci sau ce să le spui sau când nu ești sigur de ce au nevoie.

Ce înseamnă să ai o abordare de coaching?

De cele mai multe ori, când ascultăm pe cineva, primul lucru pe care îl facem este să ne aducem pe noi înșine în conversație și să vorbim despre cum ceva asemănător ni s-a întâmplat și nouă.

Abordarea de coaching este fix opusul:  înseamnă să te concentrezi pe ce are de spus persoana din fața ta și să asculți activ, fără intenția de a vorbi despre tine sau să întrerupi. Înseamnă să nu dai sfaturi, ci să ai încredere că persoana din fața ta știe ce face și este perfect capabilă să gestioneze situația.

Cum pui asta în aplicare în conversații reale?

Prin a pune întrebări care îl fac pe celălalt conștient de propriile forțe în a găsi o soluție la ceea ce îl preocupă. Asigură-te că ești complet prezent și concentrat asupra celeilalte persoane. NU da sfaturi decât dacă ești întrebat și poate nici atunci. 

  • Ce te îngrijorează cel mai mult la această situație?
  • Cum vrei să stea lucrurile?
  • Ce ai făcut în trecut într-o situație similară și a funcționat?
  • Ce ai tu deja în tine care te poate ajuta să rezolvi această problemă?
  • Ce vrei să faci acum?
  • Cum te pot ajuta?

Să aplici abordarea de coaching te face un prieten de încredere, un partener pe care te poți baza, un manager înțelegător, un coleg de încredere și un părinte atent și îți va face relațiile cu cei din jurul tău mai profunde.

  • Cu cine îți dorești să aplici abordarea de coaching în următoarea ta conversație?

Te invitam sa participi la modulul nostru Abordarea de Coaching unde poti aprofunda abilitățile tale cu scopul de a deveni mai bun la locul de muncă și în viața personală !

Share this post

cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Interested in coaching?


Sign up to our newsletter
and we'll be in touch