Coaching Leadership în Practică

Coaching Leadership în Practică reprezintă cheia unui lider către un stil de conducere sustenabil, angajați motivați și rezultate bune.

Leadershipul înseamnă comunicare și relații. În plus, cu o conducere bună, obții rezultate prin angajați motivați care iau inițiativă, iar aceste lucruri vor influența rezultatele financiare și vor oferi condiții optime pentru crearea unui mediu de muncă sustenabil și sănătos pentru tine și angajații tăi.

Coaching
program

Find out more about :

Structura Programului

Programul Coaching Leadership în Practică durează patru zile. În primul rând și în primele două zile, ne concentrăm pe abordarea de coaching și pe a fructifica punctele forte ale angajaților. În al doilea rând, în celelalte două zile aprofundăm modelul The Propeller® care clarifică cum găsești echilibrul în rolul de coach, manager și lider. Abia atunci când sunt echilibrate cele trei roluri diferite, obții un ”propeller” puternic și acționezi cu energie deplină spre obiective și rezultate. Un ”propeller” dezechilibrat face contrariul.

Ce este unic la programul de leadership development oferit de CoachCompanion este faptul că avem o abordare holistică – ceea ce înseamnă că privim leadershipul dintr-o perspectivă holistică bazată pe cele trei roluri – manager, lider și coach. Pe parcursul programului vei deprinde instrumente concrete pe care le poți pune în aplicare imediat. Mai multă practică și mai puțină teorie. Coaching leadership în practică!

Leadershipul gestionat eficient duce la productivitate crescută, concedii medicale mai puține, clienți și angajați mulțumiți, dar și obiective îndeplinite și rezultate mai bune.

Programul Include:
  • 4 zile de training de la 09:00 la 17:00.
  • Cartea “Coaching leadership in practice – The Propeller method” și toate materialele de training create de CoachCompanion.
  • Susținere pe parcursul trainingului la cererea participanților.
  • Coaching alături de ceilalți participanți la program (voluntar, dar recomandat).
  • Acces gratuit în comunitatea de ALUMNI CoachCompanion.
  • Cafea, ceai și gustări. Mic dejun și prânz.

Grupele sunt limitate la 12 participanți.

Conținutul programului

Abordarea de Coaching reprezintă un training de două zile ce cuprinde un mix de teorie și practică. Pe parcursul acestor zile vei deprinde abilități pe care le poți pune imediat în practică la locul de muncă.

Printre aceste abilități se numără dezvoltarea ascultării active, adresarea de întrebări cu impact, stabilirea unor obiective, a unei viziuni și a unor valori în viața profesională, dar și instrumente simple prin care să motivezi angajații și să îmbunătățești procesul de feedback.

Prezentarea modelului Propeller și semnificația acestuia. Autoevaluare bazată pe acest model. Condiții necesare ca Propeller-ul să funcționeze. Analiza cauzelor când modelul nu funcționează. Cine sunt eu ca manager obiectiv, lider care inspiră și coach receptiv.

Vei afla cum să gestionezi conversațiile neplanificate, conversațiile dificile și conflictele și vei reuși să practici coachingul cu mai multe persoane în același timp.

Cum o să învăț?

Ce metode folosiți? Ce abordare aveți?
Învățare Experiențială

Învățarea experiențială este cel mai eficient mod de a dobândi noi abilități care rămân cu tine. Vei obține instrumente concrete pe care le poți pune imediat în practică, în timp ce vei simți impactul lor asupra ta. Toate programele noastre se bazează pe acest tip de învățare: acest lucru înseamnă că rareori folosim prezentări și în zilele de curs. Învățarea se face prin multă practică și exerciții prin care participanții învață făcând, observând, experimentând, prin auto-reflectare și feedback de la ceilalți participanți, lucruri esențiale pentru a crea conștientizare și a avea impact. Desigur, materialele și teoria sunt trimise la sfârșitul fiecărui modul, dar cheia este practica.

Volcano® Coaching

Volcano® coaching este o abordare holistică asupra coachingului. Folosim această metaforă pentru a ne referi la sursa de energie "adormită" a potențialului neexplorat pe care îl aducem la viață prin coaching. Pentru rezultate pe termen lung, am descoperit că conștientizarea de sine este elementul cheie pentru a ajuta clienții să-și atingă obiectivele. Ancorarea obiectivelor într-o bază solidă asigură îndeplinirea lor. Toți cei peste 15 ani de experiență în coaching se regăsesc în această abordare puternică și modernă de a face coaching. Prin exerciții atent selectate vei stabili un obiectiv cunoscând adevăratul sine și valorile clientului. Prin cunoașterea darurilor și talentelor pe care le ai și prin conștientizarea visurilor și viziunilor tale găsești energia și puterea; și în asta îți găsești motivația de a-ți atinge obiectivele.

Apreciere

Lucrurile pe care pui accentul se dezvolta! Acesta este un lucru care ne ghidează în calitate de coach-i și este, de asemenea, adânc înrădăcinat în modul nostru de formare și în modul în care decurg programelor noastre de coaching. Cu abordarea de coaching ai o încredere fermă în clientul tău și îi vezi potențialul. Nu ai nevoie de cineva sa îți spună ce e rău, crești atunci când cineva îți oferă feedback despre lucrurile pe care le faci bine. Ne bazăm pe ceea ce există deja și funcționează pentru că tu ai potențialul, iar răspunsul se află în tine. Ca participant la programele noastre, vei experimenta profund ce înseamnă acest lucru și cum să îl transmiți mai departe către clienții tăi și în relațiile tale personale și profesionale.

În plus, CoachCompanion încurajează participanții să participe la Fika în toate zilele de training. Fika este o tradiție suedeză de socializare alături de o cafea și delicii suedeze. Astfel, le oferim participanților noștri un început de zi delicios, cu mic dejun, iar după-amiază, o pauză de cafea cu gustări organice. Bucură-te și tu de Fika alături de un grup extraordinar de participanți care își împărtășesc experiențele!

Încă nu ești convins de ce să faci în continuare? Uită-te la secțiunea de mai jos și vei înțelege mai multe!

Ce înseamnă Coaching Leadership?

Coaching Leadership se referă la stilul de leadership în care liderul aplică abilități de coaching și cultivă o abordare de coaching și o mentalitate de coaching ca parte a stilului său de conducere.

Trebuie să fii un coach profesionist pentru a fi un coaching leader? Nu neapărat! Desigur, acest lucru ar fi ideal: o educație temeinică de coaching va aprofunda experiența a ceea ce înseamnă coachingul atât pe plan profesional, cât și personal și vei putea transmite mai bine acest lucru celor din jur. Însă cu siguranță poți aplica coachingul în stilul tău de leadership și fără să fii un coach profesionist și te vei bucura de avantajele extraordinare pe care acest lucru ți le va aduce atât ție, cât și echipei tale.

Provocările pe care le tratează stilul Coaching Leadership

În calitate de lider trebuie să găsești și să cultivi talentele din echipa ta, rămânând în același timp focusat pe obținerea rezultatelor de business.

  • Cum îți menții membrii echipei implicați și motivați?
  • Cum împaci omul din spatele rolului cu nevoile de business?
  • Cum îi încurajezi pe oameni să fie responsabili?
  • Cum găsești un echilibru pentru a gestiona întâlnirile de management, întâlnirile neplanificate și cele individuale?

Acestea sunt doar câteva provocări cu care se confruntă liderii de astăzi. Stilul Coaching Leadership demonstrează că, în calitate de lider, nu trebuie să te suprasoliciți cu responsabilitățile altor persoane și să ai o soluție pentru absolut tot ce se ivește în calea ta. Coaching Leadership înseamnă un model sănătos și eficient, care este benefic atât pentru lider, cât și pentru membrii echipei.

Care sunt caracteristicile unui Coaching Leader?
Ce înseamnă să fii lider un Coaching Leader?

Există numeroase avantaje ale adoptării unui stil de coaching leadership. În calitate de coaching leader:

Te cunoști pe tine însuți și pe membrii echipei tale. Asta înseamnă că înțelegi ce te motivează pe tine și ce îi motivează pe ceilalți oameni, care este stilul tău de lucru și care este stilul de lucru al celorlalți. Înțelegerea acestor aspecte înseamnă că tu și echipa ta aveți o comunicare eficientă și că orice conflict sau neînțelegere ar putea apărea, este tratat cu ușurință. Mai mult, știi unde se aliniază misiunea și valorile companiei cu valorile personale și motivația angajaților, astfel încât lipsa de motivație este o problemă a trecutului.

Delegi în mod eficient. Nu te simți presat să îi ajuți pe toți în toate și să oferi o soluție la problemele tuturor. Pe lângă faptul că acest lucru îți permite să te relaxezi și să te concentrezi asupra eforturilor strategice și de mare impact, totodată îi încurajează pe membrii echipei să ia inițiativă, îi face să se simtă utili și capabilii să își folosească creativitatea și abilitățile înnăscute.

Știi să-ți gestionezi timpul .Te-ai săturat să fii mereu ocupat? Nici nu trebuie să fii. Un coaching leader este eficient și concis când vine vorba de reguli și limite. Îți înțelegi bine prioritățile și ești atent cu timpul tău. În același timp promovezi aceeași autonomie și responsabilitate și în interiorul echipei tale.

Ai o echipă care prosperă și rezultate de business care o dovedesc. Ai încredere în abilitățile fiecărui membru al echipei, le recunoști eforturile și stăpânești arta de a oferi feedback. Din această cauză, angajații se simt apreciați, dornici să-și investească energia în munca pe care o fac, să-și exprime creativitatea și să își aplice expertiza. Aceste lucruri duce atât la rezultatele dorite în business, cât și la satisfacția angajaților.

Cum să devii un coaching leader?
Sau cum să implementezi stilul de coaching leadership?

Pentru ca orice lucru care ne dorim să funcționeze și să genereze rezultate de impact, este important ca experiența să fie reală, autentică. Pentru a deveni un coaching leader, este important, în primul rând, să experimentezi cu adevărat puterea coachingului. Poți citi mai multe despre beneficiile coachingului pentru persoane și organizații într-un alt articol aici Beneficiile Coachingului? Oricine le poate avea..

Pe baza modelului CoachCompanion pentru coaching leadership, primul pas este să interiorizezi abordarea de coaching în tine și apoi să îți echilibrezi rolurile de manager, lider și coach conform Propeller Method® for Leadership. Acest concept a fost introdus de Christina Lagnelius, fondatoarea CoachCompanion în Suedia și este descris pe deplin în cartea sa Coaching leadership in practice: The Propeller Method™.

Abordarea de Coaching – 5 piloni ai coachingului

Există 5 abilități principale de coaching care se bazează una pe cealaltă și te ajută să devii un coaching leader. Aceasta este baza programului nostru de leadership (Coaching Leadership în Practică), dar este disponibilă și ca modul introductiv în coaching și este aplicabil în mai multe domenii de viață (Abordarea de Coaching).

1.Ascultare activă

Ascultarea activă înseamnă să te concentrezi în mod conștient asupra ceea ce spune persoana din fața ta și nu asupra ta și a ceea ce intenționezi să răspunzi. Înseamnă să fii atent la cuvintele pe care le folosește, la tonul vocii, la limbajul corpului și să observi totul fără să judeci.

2. O viziune pozitivă asupra oamenilor

Este destul de ușor să vedem defecte în noi și în ceilalți și suntem atât de obișnuiți să facem asta încât este surprinzător și revigorant să ne concentrăm asupra lucrurilor pozitive. Acest lucru înseamnă să alegi conștient să vezi la ce se pricepe o persoană, nu la ceea ce îi lipsește; să alegi să le vezi punctele forte și ceea ce apreciezi la ele. Înseamnă, de asemenea, să ai încredere în faptul că oamenii au capacitatea de a rezolva orice își propun. În calitate de coaching leader, trebuie în primul rând să te vezi pe tine însuți astfel ca să le poți insufla asta și celor din jur.

3. Întrebări puternice

Ne este atât de ușor să împărtășim experiențe și să oferim sfaturi, deoarece toți avem propriile noastre experiențe la care să ne raportăm, învățături și moduri de a face lucrurile, pe care dorim să le transmitem și celorlalți. Ce ar fi dacă în loc să facem asta ne-am opri pentru o clipă și ne-am întreba: „De ce are nevoie cu adevărat persoana din fața mea?”. Nu știm sigur dacă sfaturile noastre sunt folositoare pentru cei cu care lucrăm, pentru că ceea ce funcționează pentru noi nu funcționează neapărat pentru alți oameni și invers. În schimb, te poți apropia de alte persoane cu curiozitate și interes autentic: pune-le întrebări deschise și simple care le încurajează să împărtășească și mai mult și să le facă să se simtă văzute și ascultate cu adevărat.

4. Apreciere

Creștem acele lucruri pe care ne concentrăm. De aceea este esențial să vedem ce este pozitiv în oameni și să ne exprimăm aprecierea în acest sens. Și tocmai pentru că lucrurile pe care ne concentrăm se dezvoltă atunci când ne concentrăm să schimbăm ceea ce nu ne place, ne facem pe noi înșine și pe cei din jurul nostru să ne simțim insuficienți, ca și când facem ceva greșit sau ceva este în neregulă cu noi. Când alegem în mod conștient să vedem binele în noi și în ceilalți și să-i apreciem, tindem să facem acest lucru din ce in ce mai mult, iar asta va face ca lucrurile care nu ne plac să își piardă din importanță. Ceea ce este crucial atunci când practicăm aprecierea este ca aceasta să fie sinceră, altfel nu va funcționa.

5. Combină-le pe toate într-un model de conversație

Ascultarea activă, o viziune pozitivă asupra oamenilor, întrebările puternice și aprecierea sunt strâns conectate și nu pot funcționa una fără cealaltă. Cu cât le practici și le folosești mai mult in calitate de coaching leader, cu atât vei vedea beneficiile pe mai multe niveluri. Aducând împreuna toate aceste elemente și utilizându-le în modul în care conversezi cu alte persoane, îți vei clarifica despre ce este într-adevăr conversația și vei face mult mai ușor trecerea de la ceea ce nu vrei la ceea ce îți dorești. Și aceasta este o rețetă pentru succes în multe demersuri.

Echilibrează-ți Propeller-ul – fii un manager clar, un lider care inspiră și un coach receptiv

the propeller method

Să cunoști abordarea de coaching este o condiție prealabilă pentru ca Propeller-ul tău să funcționeze și punând în aplicare abordare de coaching, tot ce îți propui să faci va decurge mult mai ușor. Fiecare paletă a Propeller-ului este deja parte din tine. Este important să conștientizezi unde te afli acum și ce îți dorești să dezvolți.

Paleta managerului: pornește de la organizație: ești manager atunci când stabilești reguli și obiective precise, când oferi securitate și cadre clare.

Paleta liderului: pornește de la tine: ești lider atunci când îi inspiri pe cei din jurul tău prin pasiunea pe care o ai pentru munca ta și le oferi energie celorlalți prin viziunea ta despre succes.

Paleta coach-ului: pornește de la angajat: ești coach atunci când asculți, întrebi, susții și creezi planuri de acțiune bazate pe dorințelor și obiectivelor angajatului.

În funcție de context, utilizezi diferite palete ale Propeller-ului în rolul tău de conducere și nu numai. Acest model este atât de flexibil și aplicabil în mai multe roluri din viața noastră: ca părinte, prieten, partener, când vine vorba de cum îți gestionezi propria persoană (self-leadership) sau în diferite roluri de muncă, cum ar fi trainer, profesor sau agent de vânzări.

Ultimele articole publicate pe blog

crisis
Despre Coaching și Criză

Cum noul Coronavirus (COVID-19) se răspândește peste tot în lume, mulți oameni vor fi afectați direct sau indirect de această criză. Prin urmare majoritatea dintre noi va simți într-un mod...

Citeste articolul
cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Interested in coaching?


Sign up to our newsletter
and we'll be in touch