Coaching Leadership cu Diplomă (ACTP)

Cursul include inca 2 zile de training dupa absolvirea cursului Professional Coach with Diploma, unde vei descoperi modul în care coachingul poate fi folosit într-un rol de conducere.

Această pregătire te va ajuta să pui o bază puternică pe care să îți bazezi abilitățile de leadership, astfel încât să creezi rezultate continue și durabile în viața profesională și personală, după training.

Acest program se potrivește oricui dorește să utilizeze instrumente de coaching în rolul lor de executiv, medic, fizioterapeut, educator, avocat, consultant sau chiar părinte.

program
Coaching

Află mai multe despre:

Programul Coaching Leadership acționează ca un catalizator pentru transformarea în viața ta. Ești capabil să ai un impact asupra colegilor de muncă nu numai în mintea lor, încurajându-i să înțeleagă ce să facă, ci și în inimile lor, astfel încât să prospere prin propria lor motivație.

Acest curs este împărțit în 5 module și se întinde pe o perioadă de 6 – 8 luni. Aici, primele 4 module sunt identice cu prima parte a programului ACTP Coach Profesionist cu Diplomă. Urmează 2 zile suplimentare de pregătire, care vor acoperi modulul nostru de leadership bazat pe modelul Propeller ®. Cartea ”Coaching Leadership in Practice: The Propeller Method” scrisă de Christina Lagnelius, fondatoarea CoachCompanion, va fi inclusă în literatura de specialitate.

Când vei termina acest program, poți lucra ca coach și poți deveni membru ICF. Pentru a solicita un certificat ACC sau PCC ICF, poți continua pregătirea de coaching cu programul nostru de certificare Certificare ICF: Măiestria de Sine în Coaching.

Structura Programului

Acest program include 10 zile de pregătire, împărțite în 5 module și distribuite pe o perioadă de 6 – 8 luni. Fiecare modul va fi realizat pe parcursul a 2 zile consecutive. Primele 10 zile de instruire se concentrează pe autocunoaștere, pentru a te ajuta să răspunzi la întrebări precum:

Cine sunt ca persoană?
Cine sunt în calitate de coach în rolul meu de lider?

Programul include:

 • 10 zile complete de training între orele 9:00 și 17:00.
 • 5 ore cu un mentor coach.
 • Coachingul este învățat prin practică!
  Oportunitatea la cel puțin 15 ore de practică a clientului cu cel puțin trei clienți între zilele de pregătire și finalizate înainte de Ziua de Diplomă.
 • Materiale și cartea create de CoachCompanion.
 • Susținere pe parcursul trainingului la cererea participanților.
 • Coaching alături de ceilalți participanți la program (voluntar, dar recomandat).
 • Incluse în cost sunt și taxele pentru examinarea finala, pentru a putea deveni coach și a primi diploma.
  (în caz de eșec, vom oferi participantului o altă șansă de a trece examinarea, taxa de re-examinare fiind 50 de euro).
 • Acces gratuit la rețeaua ALUMNI CoachCompanion pentru toți coach-ii certificate și pentru cei cu diploma.
 • Opțiunea de comercializare a serviciilor de coaching pe site-ul web CoachCompanion România.
 • Apel gratuit de follow-up cu un mentor coach după Ziua de Diplomă.

Grupele sunt limitate la 12 participanți

Conținutul Programului

După Modulul 1 vei obține instrumente concrete astfel încât să începi sesiunile de coaching cu clienții de practică. 

Competențe de bază:

 • Ascultă activ: cele 4 niveluri de ascultare
 • Demonstrează practică etică: confidențialitate, cod de etică, profesionalism, diferența dintre coaching și alte profesii
 • Întruchipează o mentalitate de coaching: ai încredere în client și îi vezi potențialul
 • Stabilește și menține acordurile de coaching: acordul de coaching scris și oral
 • Facilitează dezvoltarea clientului: exerciții care generează conștientizare de sine

Modelul Volcano Coaching® este prezentat și exersat.

În modulul 2 obții o serie de instrumente care cresc nivelul de conștientizare pentru client și ajută clientul să stabilească obiective aliniate cu sinele său adevărat. 

Competențe de bază:

 • Evocă conștientizare: valori, daruri și talente, visuri și viziune 
 • Facilitează dezvoltarea clientului: stabilește obiective și acțiuni
 • Cultivă încredere și siguranță

Acest modul îți dezvoltă abilitățile de coaching prin instrumente noi și diverse care evocă conștientizare, provoacă clientul și explorează tipare curente și noi de comportament, gândire și emoții. Un bufet de instrumente variate este introdus și exersat, cum ar fi simțurile, spațiul și imaginile.  

În acest modul învățăm, de asemenea, ”Ce face ca o întrebare să fie de impact?” și cum, prin proactivitate, coach-ul poate crește nivelul de conștientizare al clientului și îl ajută să vadă noi posibilități.

Competențe de bază:

 • Evocă conștientizare
 • Întruchipează o mentalitate de coaching

În Modulul 4 vei exersa cum să combini tot ce ai învățat până acum despre competențele de bază ICF și cum să le folosești ca să îți formezi stilul unic de coaching.

Vom practica de asemenea process coaching și vom duce astfel coachingul la un nivel mai profund. 

Competențe de bază:

 • Menține prezența
 • Facilitează dezvoltarea clientului

Ziua de Diplomă este o zi extra în care își vei demonstra abilitățile de coaching după terminarea programului. Examinarea orală constă într-o sesiune de coaching de 15 minute prin telefon cu un examinator. La finalul zilei reflectăm la călătoria noastră și sărbătorim cu șampanie! 

Diploma este recunoscută de ICF și menționează numărul de ore de formare (65), ore de mentorat (5) și numărul de ore de coaching cu clienții de practică (15) pe care le-ai obținut ca parte din cursul ACTP.

După ce termini programul Coach Profesionist cu Diplomă poți să continui cu Pasul 2 ACTP: Certificare ICF: Măiestria de sine în Coaching(Pasul 2 ACTP) sau să te înscrii la unul dintre modulele de specializare în coaching: LeadershipCarierăEchipă sau Wellness.

Zilele 9 și 10 ale acestui program vor acoperi al cincilea modul din program, care detaliază metoda Propeller® pentru Leadership, ce descrie importanța unui echilibru între capacitatea de a fi un manager clar, un lider care inspiră și un coach receptiv.

Ziua 9: 

 • Prezentarea modelului Propeller și a semnificației lui.
 • Auto-evaluare bazată pe acest model.
 • Condiții necesare funcționării modelului. Consecințele în cazul în care eșuează.
 • Cine sunt ca manager clar, lider care inspiră și coach.

Ziua 10:

 • Conversația neplanificată.
 • Conversația dificilă. Managementul conflictului
 • A fi coach pentru mai mult de o persoană în același timp

Cum o să învăț?

Ce metode folosiți? Ce abordare aveți?
Învățarea Experiențială

Învățarea experiențială este cel mai eficient mod de a dobândi noi abilități care rămân cu tine. Vei obține instrumente concrete pe care le poți pune imediat în practică, în timp ce vei simți impactul lor asupra ta. Toate programele noastre se bazează pe acest tip de învățare: acest lucru înseamnă că rareori folosim prezentări în zilele de curs. Învățarea se face prin multă practică și exerciții prin care participanții învață făcând, observând, experimentând, prin auto-reflectare și feedback de la ceilalți participanți, lucruri esențiale pentru a crea conștientizare și a avea impact. Desigur, materialele și teoria sunt trimise la sfârșitul fiecărui modul, dar cheia este practica.

Volcano® Coaching

Volcano® coaching este o abordare holistică asupra coachingului. Folosim această metaforă pentru a ne referi la sursa de energie "adormită" a potențialului neexplorat pe care îl aducem la viață prin coaching. Pentru rezultate pe termen lung, am descoperit că conștientizarea de sine este elementul cheie pentru a ajuta clienții să-și atingă obiectivele. Ancorarea obiectivelor într-o bază solidă asigură îndeplinirea lor. Toți cei peste 15 ani de experiență în coaching se regăsesc în această abordare puternică și modernă de a face coaching. Prin exerciții atent selectate vei stabili un obiectiv cunoscând adevăratul sine și valorile clientului. Prin cunoașterea darurilor și talentelor pe care le ai și prin conștientizarea visurilor și viziunilor tale găsești energia și puterea; și în asta îți găsești motivația de a-ți atinge obiectivele.

Apreciere

Lucrurile pe care pui accentul se dezvoltă! Acesta este un lucru care ne ghidează în calitate de coach-i și este, de asemenea, adânc înrădăcinat în modul nostru de formare și în modul în care decurg programelor noastre de coaching. Cu abordarea de coaching ai o încredere fermă în clientul tău și îi vezi potențialul. Nu ai nevoie ca cineva sa îți spună ce e rău, crești atunci când cineva îți oferă feedback despre lucrurile pe care le faci bine. Ne bazăm pe ceea ce există deja și funcționează pentru că tu ai potențialul, iar răspunsul se află în tine. Ca participant la programele noastre, vei experimenta profund ce înseamnă acest lucru și cum să îl transmiți mai departe către clienții tăi și în relațiile tale personale și profesionale.

  Ca bonus, CoachCompanion România invită toți participanții la un „Swedish Fika” (pauză de cafea) in toate zilele de training. Fika este o tradiție suedeză unică de socializare si degustare a unor delicatese naționale. De asemenea oferim tuturor participanților un început de zi minunat, cu un delicios bufet de mic dejun care însoțește cafeaua de dimineață și o pauză de cafea după-masa. Bucura-te încă din prima zi de „Fika”, in timp ce socializezi și faci schimb de experiențe cu ceilalți participanți.

 

Ultimele articole postate pe blog

crisis
Despre Coaching și Criză

Cum noul Coronavirus (COVID-19) se răspândește peste tot în lume, mulți oameni vor fi afectați direct sau indirect de această criză. Prin urmare majoritatea dintre noi va simți într-un mod...

Citeste articolul
cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Interested in coaching?


Sign up to our newsletter
and we'll be in touch