Coaching de Echipa
Devino coach de echipă! Acest modul de specializare pentru coaching de grup și echipe este pentru cei pasionați de procesele și dinamica grupurilor, fie într-un context corporatist, fie în misiunile ONG-urilor.
În aceste 2 zile înveți să folosești instrumente variate pentru grupuri sau echipe care vor să atingă un obiectiv comun. Acest modul este pentru tine dacă ești un coach profesionist sau un coaching leader.
Coaching
Află mai multe despre:
Ce este coaching-ul de echipă?
ICF ( Federația Internațională de Coaching ) definește coaching-ul de echipă drept un parteneriat într-un proces co-creativ și reflexiv între un coach și o echipă, cu dinamica și relațiile sale, într-un mod care îi inspiră pe membri să-și maximizeze abilitățile și potențialul pentru a-și atinge scopul și obiectivele comune.
Coaching de echipă vs. coaching de grup.
Care este diferența dintre coachingul de echipă și coachingul de grup?
După cum se poate observa în definiție, ceea ce diferențiază coaching-ul de echipă de cel de grup este faptul că o echipă are un scop și un obiectiv comun, în timp ce un grup ar putea avea interese similare, dar obiective diferite.
De exemplu, o echipă din cadrul unei organizații lucrează spre același scop și în conformitate cu un cadru comun și cu standarde comune. Persoanele care fac parte din grup nu se cunosc neapărat și ar putea participa, de exemplu, la o sesiune de coaching de grup despre carieră sau sănătate, dar obiectivul fiecărui individ în ceea ce privește sesiunea de coaching este diferit. Mai jos vei găsi mai multe detalii despre rolul coach-ului în formarea echipei, care vor clarifica în continuare la ce să te aștepți de la coaching-ul în echipă.
Care este diferența dintre coaching-ul de echipă și coaching-ul individual?
Competențele unui coach de echipă se bazează pe aptitudinile de bază ale unui coach conform standardelor ICF. Poți găsi detalii cuprinzătoare despre competențele de coaching în contextul echipelor pe site-ul ICF: ICF Team Coaching Competencies.
Potrivit ICF, o diferență esențială este, desigur, natura clientului care, în contextul coaching-ului de echipă, nu este reprezentat de indivizi, ci de echipa în sine ca entitate, care este formată din mai mulți indivizi. Deși un coach nu are nevoie de noi competențe pentru a practica coaching-ul de echipă, există câteva sub-competențe noi necesare pentru a fi un coach eficient pentru echipe.
Ce face un coach de echipă?
Când lucrează cu echipe, ICF recomandă ca coach-ul să aibă o înțelegere mai largă asupra dinamicii de putere în interiorul unei echipe, să știe cum să detecteze și să gestioneze conflictele, să înțeleagă ce face o echipă să fie performantă, să fie capabil să consolideze echipa, să stabilească reguli, să se asigure că fiecare membru al echipei contribuie și că promovează autonomia echipei.
Coachingul de echipă face parte din domeniul mai larg al dezvoltării echipelor, care include, de asemenea, formarea echipei, consultarea echipei, team building, facilitarea echipei și mentoratul echipei, care se diferențiază prin intervalul de timp, procesul, zona de creștere, modul în care conflictele și dinamica echipei sunt gestionate și cine este expertul.
În ce privește coaching-ul de echipei, expertul este, desigur, echipa, dinamica echipei și conflictele fiind esențiale. Zona de dezvoltare este reprezentată de sustenabilitatea echipei și de atingerea obiectivului echipei.
Structura programului
Ca parte din acest program, vei beneficia de 2 zile de training, materialele aferente cursului și îndrumare la cerere.
Participarea în acest modul se poate face dup[ absolvirea cursului Professional Coach with Diploma sau a altei formări în coaching.
- 2 zile de training de la 9am la 5pm
- Materialele de training create de CoachCompanion.
- Sprijin la cerere în timpul zilelor de training
- Diplomă de participare de la CoachCompanion
Grupele sunt limitate la 12 participanți.
Ce o să învăț?
- Similarități și deosebiri în procesul de coaching individual și de grup.
- Contractul coach-ului cu grupul
- Contractul propriu al grupului
- Cum să stabilesc reguli, obiective, planuri de acțiune și să-mi asum responsabilitatea
- Folosirea comunicării directe și oglindirea grupului
- Feedback-ul, gestionarea jocului de putere și a conflictelor
- Dezvoltarea grupului
- Crearea sinergiei
- Creșterea conștientizării la nivel de grup a celei mai bune modalități prin care ei pot beneficia de propriile resurse și pot crea rezultate
Cum o sa învăț?
Învățarea experiențială este cel mai eficient mod de a dobândi noi abilități care rămân cu tine. Vei obține instrumente concrete pe care le poți pune imediat în practică, în timp ce vei simți impactul lor asupra ta. Toate programele noastre se bazează pe acest tip de învățare: acest lucru înseamnă că rareori folosim prezentări și în zilele de curs. Învățarea se face prin multă practică și exerciții prin care participanții învață făcând, observând, experimentând, prin auto-reflectare și feedback de la ceilalți participanți, lucruri esențiale pentru a crea conștientizare și a avea impact. Desigur, materialele și teoria sunt trimise la sfârșitul fiecărui modul, dar cheia este practica.
Volcano® coaching este o abordare holistică asupra coachingului. Folosim această metaforă pentru a ne referi la sursa de energie "adormită" a potențialului neexplorat pe care îl aducem la viață prin coaching. Pentru rezultate pe termen lung, am descoperit că conștientizarea de sine este elementul cheie pentru a ajuta clienții să-și atingă obiectivele. Ancorarea obiectivelor într-o bază solidă asigură îndeplinirea lor. Toți cei peste 15 ani de experiență în coaching se regăsesc în această abordare puternică și modernă de a face coaching. Prin exerciții atent selectate vei stabili un obiectiv cunoscând adevăratul sine și valorile clientului. Prin cunoașterea darurilor și talentelor pe care le ai și prin conștientizarea visurilor și viziunilor tale găsești energia și puterea; și în asta îți găsești motivația de a-ți atinge obiectivele.
Lucrurile pe care pui accentul se dezvolta! Acesta este un lucru care ne ghidează în calitate de coach-i și este, de asemenea, adânc înrădăcinat în modul nostru de formare și în modul în care decurg programelor noastre de coaching. Cu abordarea de coaching ai o încredere fermă în clientul tău și îi vezi potențialul. Nu ai nevoie de cineva sa îți spună ce e rău, crești atunci când cineva îți oferă feedback despre lucrurile pe care le faci bine. Ne bazăm pe ceea ce există deja și funcționează pentru că tu ai potențialul, iar răspunsul se află în tine. Ca participant la programele noastre, vei experimenta profund ce înseamnă acest lucru și cum să îl transmiți mai departe către clienții tăi și în relațiile tale personale și profesionale.
Când pot să particip?
Locație: Online pe Zoom sau Strada Horea nr.10, Cluj-Napoca
Limbă: Engleză/Română
Zile de curs: 10-11 mai, 09.00-17.00
Preț: 450€ (300€ pentru alumni alumni CoachConnect)
TVA inclus pentru persoane fizice, plus TVA pentru companii
Reducere pentru angajați ONG.
Ca bonus, CoachConnect invită toți participanții la „Swedish Fika” (pauză de cafea) în toate zilele de training. Fika este o tradiție suedeză unică de socializare și degustare a unor delicatese naționale . De asemenea oferim tuturor participanților un început de zi minunat, cu un delicios bufet care însoțește cafeaua de dimineață si o pauza pentru cafeaua de după-masă. Bucură-te încă din prima zi de „Fika” în timp ce faci schimb de experiențe cu ceilalți participanți.
Ultimele articole publicate pe blog
Ce este coaching și cum funcționează
CE ESTE COACHINGUL? Coachingul este un subiect controversat în zilele noastre, iar oamenii au interpretări și așteptări diferite în ceea privește coachingul și ce se întâmplă într-o sesiune de coaching....
Citeste articolulBeneficii Coaching – Oricine se poate bucura de ele
Pentru cei care practică coachingul în mod profesionist, pentru persoanele care nu sunt noi în domeniul coaching, dar și pentru cei care au fost clienții unui coach și au trecut...
Citeste articolulAscultarea Activa in Procesul de Comunicare – Ce ar trebui să știi
Toată lumea vorbește astăzi despre aceasta metoda de a asculta așa că nu e de mirare dacă te-ai săturat să auzi cât de importantă este și cât de benefică poate...
Citeste articolulCum să aplici abordarea de coaching in viața de zi cu zi
Cum sa aplici abordarea de coaching în viața de zi cu zi? Coachingul este un instrument puternic cu beneficii recunoscute în domenii multiple ale vieții noastre. Pe timp de criză,...
Citeste articolulCompetențe Coaching – De la 11 la 8 competențe de bază
În toamna anului trecut ICF (Federația Internațională de Coaching) a anunțat că la începutul anului 2021 va intra în vigoare un model revizuit de competențe care ”va servi unor standarde...
Citeste articolulDespre Coaching și Criză
Cum noul Coronavirus (COVID-19) se răspândește peste tot în lume, mulți oameni vor fi afectați direct sau indirect de această criză. Prin urmare majoritatea dintre noi va simți într-un mod...
Citeste articolul7 beneficii ale coaching-ului personal
Te întrebi ce impact ar avea coaching-ul pentru tine ca participant? Beneficiile coaching-ului în viața personală vor avea cu siguranță un efect surprinzător în viața ta. Ai fi surprins să...
Citeste articolul5 beneficii ale coaching-ului în organizații
În zilele noastre, trăim cu siguranță într-o perioadă în care tehnologia avansează cu viteza luminii. Organizațiile trebuie să țină pasul, dar atunci când apare presiunea muncii angajații tind să părăsească...
Citeste articolul10 caracteristici importante de leadership
Gândește-te la cel mai bun șef pe care l-ai avut vreodată. Cum era acea persoană? Și mai ales: cum te-ai simțit să muncești pentru un astfel de lider bun? Cel...
Citeste articolul