Coach Profesionist cu Diplomă (ACTP Pasul 1)

Programul Coach Profesionist cu Diplomă este punctul de plecare pentru toate trainingurile de coaching. Pe lângă asta, este ideal pentru cei care își doresc să facă o schimbare atât în viața lor, cât și în a altora. 

Acest program îți prezintă instrumentele și metodologiile de care ai nevoie pentru a-ți putea desfășura activitatea de coach într-un mod profesionist. In plus, acest training este primul pas pentru obținerea acreditării ICF in viitor . Poți citi mai multe despre ACTP aici

După ce ai terminat acest program, poți să lucrezi în calitate de coach sau să devii membru ICF. Pentru a aplica pentru acreditarea  ACC sau PCC în cadrul ICF, poți continua trainingul cu programul nostru de certificare.

ACTP icf
program
coaching

Află mai multe detalii despre:

Federația Internațională de Coaching (ICF) și Coaching Profesionist

Ce este ICF?

ICF este considerat standardul de aur în coaching. Este singura organizație care oferă acreditări recunoscute la nivel global persoanelor care respectă o serie strictă de standarde. 

Industria coachingului se dezvoltă rapid și pare că oricine se poate numi cu ușurință coach. De aceea asigurarea standardelor înalte când vine vorba de coachingul profesionist este foarte importantă.

Ce înseamnă acreditarea ICF pentru un coach profesionist?

Acreditarea ICF este dovada faptului că ai o înțelegere aprofundată a celor mai înalte standarde în coaching, că ai demonstrat stăpânirea lor și declară lumii că ești un coach profesionist recunoscut pentru excelența sa.

Cum devii un coach acreditat ICF?

Ca să devii un coach acreditat ICF  trebuie înainte de toate să parcurgi o formare în coaching recunoscură de ICF.

În funcție de nivelul pentru care aplici, numărul de ore de training și numărul de ore de coaching cu clienți de care ai nevoie poate fi mai mic sau mai mare. În plus, ai nevoie de 10 ore de mentorat, să completezi evaluarea scrisă Coach Knowledge Assessment și să îți demonstrezi competențele printr-o examinare orală.

ICF oferă 3 niveluri de acreditare pentru excelență în coaching:

 • Associate Certified Coach (ACC)
 • Professional Certified Coach (PCC)
 • Master Certified Coach (MCC).

Pentru nivelurile ACC și PCC există 3 căi de aplicare din care poți alege (vezi mai jos).  Poți citi mai multe despre cele 3 căi pe site-ul ICF aici.

CoachConnect susține coach-ii prin programe cap-coadă ACTP pentru nivelurile ACC și PCC.

ICF credentials coachcompanion romania

Ce înseamnă ACTP?

ACTP este o formare completă în coaching. Un astfel de program include toate orele de training, orele de mentorat și examinarea orală cerute de ICF. După ce parcurgi programul cu CoachCompanion România vei primi un certificat ca dovadă în acest sens. Având acest certificat, ultimul lucru care îți rămâne de făcut este să completezi evaluarea scrisă Coach Knowledge Assessment și să aplici pentru obținerea acreditării pe site-ul ICF. Vei primi acreditarea în decurs de 4 săptămâni.

Parcurgerea cursului CoachCompanion România înseamnă de asemenea că poți aplica atât pentru ACC cât și pentru PCC. Depinde doar de numărul de ore de coaching pe care le ai. Dacă de exemplu ai 100+ ore poți aplica pentru nivelul ACC și în momentul în care ajungi la 500+ ore de coaching poți aplica direct pentu PCC.

Programul ACTP CoachCompanion ACTP este format din 2 pași:  Coach  Profesionist cu Diplomă (Pasul 1) și Certificare ICF: Măiestria de sine în Coaching (Pasul 2). Vei afla mai multe despre programul Coach Profesionist cu Diplomă mai jos și poți citi mai multe despre al doilea pas aici: Certificare ICF: Măiestria de sine în Coaching

Structura Programului

În acest program vei avea parte de 8 zile de training, 5 ore de mentorat, materiale scrise, sprijin la cerere, 10+ ani experiență în coaching și o zi dedicată pentru absolvire (ziua de diplomă) pentru examinarea orală, ca să îți demonstrezi abilitățile de coaching.

Programul este structurat în 4 module are se desfășoară pe parcursul a 8 zile, fiecare modul având 2 zile. 

Programul include:
 • •8 zile întregi de training de la 9 am la 5 pm.
 • •5 ore de sesiuni individuale cu un mentor coach în zilele dintre module. 
 • •Coachingul se învață prin practică! Vei aduna cel puțin 15 ore de coaching cu 3 clienți de practică pe parcursul zilelor de training înainte de absolvire.
 • •Materiale de curs create de CoachCompanion.
 • •Sprijin la cerere pe parcursul tuturor zilelor de training. 
 • •Peer-coaching cu ceilalți participanți (voluntar, dar recomandat).
 • •Taxa pentru examinarea orală în urma căreia vei primi diploma este inclusă.
 • (în cazul în care nu vei trece, ai oportunitatea să dai examinarea din nou în schimbul unei taxe de 50 euro).
 • •Vei deveni gratuit membru al comunității de ALUMNI CoachCompanion România – dezvoltare și învățare continuă.
 • •Opțiunea de promovare a serviciilor de coaching pe site-ul CoachCompanion România.
 • •O sesiune gratuită cu un mentor coach după ziua de diplomă.

Grupele sunt limitate la 12 participanți.

Când pot să particip?
Zile de curs și costuri

Locație: Cluj-Napoca/București/Online

Limbă: Engleză/Română

Ore de curs: 09.00-17.00

Preț: 2.800€ (TVA inclus pentru persoane fizice, + TVA pentru companii)

Plan de plată: sprijinim participanții cu un plan de plată de până la 4 luni

O taxă de administrare de 20€ se percepe la emiterea fiecărei facturi din planul de plată.

Taxă de înregistrare: 300€ (se deduce din costul total)

(!)Preț early bird: 2.500€ pentru înscriere cel târziu cu o lună înainte de începutul cursului

Oferim reducere speciale pentru angajați în ONG-uri

Ce o să învăț?
Competențe și conținut

Baza trainingului stă în competențele ICF. Competențele de bază ale unui coach sunt strâns legate între ele, așadar chiar dacă fiecare modul are în centru anumite competențe, este importantă să știm că toate competențele sunt interconectate. 

După Modulul 1 vei obține instrumente concrete astfel încât să începi sesiunile de coaching cu clienții de practică. 

Competențe de bază:

 • Ascultă activ: cele 4 niveluri de ascultare
 • Demonstrează practică etică: confidențialitate, cod de etică, profesionalism, diferența dintre coaching și alte profesii
 • Întruchipează o mentalitate de coaching: ai încredere în client și îi vezi potențialul
 • Stabilește și menține acordurile de coaching: acordul de coaching scris și oral
 • Facilitează dezvoltarea clientului: exerciții care generează conștientizare de sine

Modelul Volcano Coaching® este prezentat și exersat.

În modulul 2 obții o serie de instrumente care cresc nivelul de conștientizare pentru client și ajută clientul să stabilească obiective aliniate cu sinele său adevărat. 

Competențe de bază:

 • Evocă conștientizare: valori, daruri și talente, visuri și viziune 
 • Facilitează dezvoltarea clientului: stabilește obiective și acțiuni
 • Cultivă încredere și siguranță

Acest modul îți dezvoltă abilitățile de coaching prin instrumente noi și diverse care evocă conștientizare, provoacă clientul și explorează tipare curente și noi de comportament, gândire și emoții. Un bufet de instrumente variate este introdus și exersat, cum ar fi simțurile, spațiul și imaginile.  

În acest modul învățăm, de asemenea, ”Ce face ca o întrebare să fie de impact?” și cum, prin proactivitate, coach-ul poate crește nivelul de conștientizare al clientului și îl ajută să vadă noi posibilități.

Competențe de bază:

 • Evocă conștientizare
 • Întruchipează o mentalitate de coaching

În Modulul 4 vei exersa cum să combini tot ce ai învățat până acum despre competențele de bază ICF și cum să le folosești ca să îți formezi stilul unic de coaching.

Vom practica de asemenea process coaching și vom duce astfel coachingul la un nivel mai profund. 

Competențe de bază:

 • Menține prezența
 • Facilitează dezvoltarea clientului

Ziua de Diplomă este o zi extra în care își vei demonstra abilitățile de coaching după terminarea programului. Examinarea orală constă într-o sesiune de coaching de 15 minute prin telefon cu un examinator. La finalul zilei reflectăm la călătoria noastră și sărbătorim cu șampanie! 

Diploma este recunoscută de ICF și menționează numărul de ore de formare (65), ore de mentorat (5) și numărul de ore de coaching cu clienții de practică (15) pe care le-ai obținut ca parte din cursul ACTP.

După ce termini programul Coach Profesionist cu Diplomă poți să continui cu Pasul 2 ACTP: Certificare ICF: Măiestria de sine în Coaching(Pasul 2 ACTP) sau să te înscrii la unul dintre modulele de specializare în coaching: Leadership, Carieră, Echipă sau Wellness.

Cum o să învăț?
Metodă și abordare

Învățare Experiențială

Învățarea experiențială este cel mai eficient mod de a dobândi noi abilități care rămân cu tine. Vei obține instrumente concrete pe care le poți pune imediat în practică, în timp ce vei simți impactul lor asupra ta. Toate programele noastre se bazează pe acest tip de învățare: acest lucru înseamnă că rareori folosim prezentări în zilele de curs. Învățarea se face prin multă practică și exerciții prin care participanții învață făcând, observând, experimentând, prin auto-reflectare și feedback de la ceilalți participanți, lucruri esențiale pentru a crea conștientizare și a avea impact. Desigur, materialele și teoria sunt trimise la sfârșitul fiecărui modul, dar cheia este practica.

Volcano® Coaching

Volcano® coaching este o abordare holistică asupra coachingului. Folosim această metaforă pentru a ne referi la sursa de energie "adormită" a potențialului neexplorat pe care îl aducem la viață prin coaching. Pentru rezultate pe termen lung, am descoperit că conștientizarea de sine este elementul cheie pentru a ajuta clienții să-și atingă obiectivele. Ancorarea obiectivelor într-o bază solidă asigură îndeplinirea lor. Toți cei peste 15 ani de experiență în coaching se regăsesc în această abordare puternică și modernă de a face coaching. Prin exerciții atent selectate vei stabili un obiectiv cunoscând adevăratul sine și valorile clientului. Prin cunoașterea darurilor și talentelor pe care le ai și prin conștientizarea visurilor și viziunilor tale găsești energia și puterea; și în asta îți găsești motivația de a-ți atinge obiectivele.

Apreciere

Lucrurile pe care pui accentul se dezvoltă! Acesta este un lucru care ne ghidează în calitate de coach-i și este, de asemenea, adânc înrădăcinat în modul nostru de formare și în modul în care decurg programelor noastre de coaching. Cu abordarea de coaching ai o încredere fermă în clientul tău și îi vezi potențialul. Nu ai nevoie ca cineva sa îți spună ce e rău, crești atunci când cineva îți oferă feedback despre lucrurile pe care le faci bine. Ne bazăm pe ceea ce există deja și funcționează pentru că tu ai potențialul, iar răspunsul se află în tine. Ca participant la programele noastre, vei experimenta profund ce înseamnă acest lucru și cum să îl transmiți mai departe către clienții tăi și în relațiile tale personale și profesionale.

Când pot să particip?
Zile de curs și costuri

Locație: Cluj-Napoca/București/Online

Limbă: Engleză/Română

Ore de curs: 09.00-17.00

Preț: 2.800€ (TVA inclus pentru persoane fizice, + TVA pentru companii)

Plan de plată: sprijinim participanții cu un plan de plată de până la 4 luni

O taxă de administrare de 20€ se percepe la emiterea fiecărei facturi din planul de plată.

Taxă de înregistrare: 300€ (se deduce din costul total)

Preț early bird: 2.500€ pentru înscriere cel târziu cu o lună înainte de începutul cursului

Oferim reducere speciale pentru angajați în ONG-uri

Testimoniale

Vasile Borz
Vasile Borz
Production Manager, WIP Industries
Read More
Am simțit că tot programul a fost o călătorie contra modului ”obișnuit” de a face lucrurile, dar la finalul fiecărei zile m-am simțit edificat și mereu curios să mă întorc și să descopăr ce altceva am făcut până acum ”the hard way”. A fost una dintre cele mai interesante experiențe de învățare pe care am avut-o până acum. Nu mi-a venit să cred cât de ușor este să înveți prin practică și cum toate piesele puzzle-ului s-au îmbinat în timpul cursului.
Georgiana Melestean
Georgiana Melestean
Learning & Development Consultant, Evozon
Read More
Conținutul programului și modul în care este organizat m-au pregătit pentru reușită. Atmosfera mi-a dat curajul să mă deschid și să spun orice îmi trecea prin minte. Acest program m-a ajutat atât profesional, cât și personal. Am mai multă încredere, sunt mai conștientă de lucrurile de care sunt capabilă și pe lângă faptul că pot practica coachingul, pot să aplic abilitățile pe care le-am învățat aici în alte arii, cum ar fi să ajut indivizii sau grupurile să obțină ceea ce își doresc.
Dorina Nas
Dorina Nas
Employer Branding Manager, Emerson
Read More
Trainer-ii au foarte multă experiență, sunt plini de inspirație și fac experiența distractivă. Mi-a plăcut enorm structura cursului, abordarea și instrumentele deoarece pot fi aplicate în toate ariile. Cel mai important lucru cu care rămân: abordarea de erou. M-a ajutat să continui să îmi dezvolt compasiunea pentru mine și pentru ceilalți.
Andrei Antoniu
Andrei Antoniu
Entrepreneur & Business Coach
Read More
Trainingul este foarte bun și recomand CoachCompanion. În primul rând deoarece devii o persoană mai bună, îți cunoști valorile, descoperi ce îți dorești să faci, îți urmezi pasiunea și îți dezvolți intuiția, lucruri foarte benefice pentru tine în primul rând. În al doilea rând, este foarte benefic pentru oamenii din jurul tău, deoarece atunci când devii o persoană mai bună toată lumea din jurul tău devine mai bună. Și pentru că devii un coach profesionist cu standarde înalte care știe ceea ce face, poți ajuta mulți oameni: clienți, prieteni, familie și pe oricine din jurul tău, Îți dezvolți abilitățile de comunicare, știi cum să asculți, ești prezent, mai atent și înarmat cu o trusă de instrumente ce te ajută oriunde: cu clienții tăi, cu cei din jurul tău și cu propria persoană, atât pe plan profesional cât și personal. Dacă vrei să devii un coach mai bun și vrei să ajuți mulți oameni, atunci acesta este locul pentru tine. Poți să crești prin programul CoachCompanion și ei te vor ajuta să te dezvolți în calitate de coach profesionist și certificat și vei fi foarte fericit că ai făcut asta. Mulțumesc foarte mult!
Anca Rusu
Anca Rusu
Career Coach
Read More
Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că am făcut multe exerciții. A fost o experiență practică pe tot parcursul. Ne-au fost prezentate conceptele, dar tot ce am învățat am învățat prin experiență. Și înainte să folosim instrumente de coaching cu clienții le experimentăm noi înșine și vedem ce se întâmplă și cred că asta este foarte important.
Nicoleta Florian
HR Professional
Read More
Mi-a plăcut faptul că am avut șansa să punem în aplicare și să exersăm toate exercițiile pe care le-am învățat în program. Interacțiunea cu ceilalți participanți a fost minunată. Am avut o mulțime de oportunități să învățăm unii de la ceilalți, să discutăm fiecare pas din proces și am apreciat de asemenea îndrumarea Mariei pe parcursul programului și faptul că a fost acolo ca să ne spună despre cele mai importante lucruri. Mi-a plăcut energia și atmosfera din timpul cursurilor. A fost caldă, primitoare, sigură și m-a ajutat să exersez toți pașii ca să îmi ating obiectivele legate de coaching.
Szilard Kacso
CEO and Trainer at Azimut Happy Employees
Read More
Programul de coaching a fost foarte intens, personal și cu activități diverse care îți pun la test perspectiva despre cum să faci coaching și te provoacă ca persoană astfel încât să te dezvolți pentru a deveni un coach mai bun. Este o combinație foarte bună de activități practice și discuții între noi. Nu este un program facilitat doar de trainer, ci facilitat de toți participanții, așadar am avut o mulțime de experiențe interesante în cadrul grupului Am avut multe teme pentru acasă, așadar cred că a fost un program complex care te ajută mult să îți dezvolți competențele.
Vlad But
Managing Partner at Azimut Happy Employees
Read More
Cred că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat în acest program este conceptul cheie care a rămas cu mine: ai încredere în persoana din fața ta și vezi eroul din clientul tău. Acesta a fost un aspect foarte important întrucât eu aveam experiență în consultanță înainte de acest program de coaching și eram obișnuit să le spun clienților ce să facă sau să le dau soluții, în timp ce aici trebuie să îi asculți și să îi ajuți să își găsească propriile soluții - ei sunt cei care știu. Chiar dacă pentru tine este evident și pentru ei încă nu. Acesta a fost un aspect important care cred că este esențial pentru a fi un coach de succes: să vezi lucrul acesta în clientul tău. Și să ai încrede că într-adevăr are răspunsurile, trebuie doar să ai răbdare și să îi fii alături.
Liza Lazar
Business Psychologist | Coach
Read More
Am simțit schimbări la mai multe niveluri. Pe plan personal simt că am crescut prin competențele pe care le-am dezvoltat, competențele de bază ale unui coach. M-am dezvoltat și din punctul de vedere al comunicării și al înțelegerii altor oameni - modul în care mă raportez la ceilalți oameni, iar asta se aplică atât în plan personal, cât și profesional. M-am observat crescând în relație cu clienții și cu familia mea. Așadar pot spune că am simțit schimbări la o scară mare.
Iuliana Stoica
Managing Director at UNIQA Raiffeisen Software Service
Read More
În primul rând cred că este o experiență grozavă în care să te dezvolți personal și să înveți lucruri noi și da - de ce nu, să îi ajuți pe ceilalți!
Diana Calin
Trainer, Consultant, Speaker, Project Manager
Read More
Interacțiunea cu ceilalți participanți a fost un element grozav în acest program. Participanții sunt persoane foarte interesante și a fost așa de frumos să fac schimb de experiențe cu persoane care lucrează în training, learning & development, management și IT. Dinamica grupului a fost plină de veselie și implicare în a ne dezvolta competențele de coaching. Pe lângă trainer-i, mi-am luat multe învățături de la participanți în ceea ce privește competențele prin a lua parte la această călătorie incredibilă cu colegii mei.
Ana Maria Mociofan
Read More
Experiența CoachCompanion a fost grozavă pentru mine deoarece nu este doar despre a învăța cum să fii coach, este despre a te descoperi pe tine și despre a descoperi cum să ghidezi și cum să ajuți alți oameni să își atingă obiectivele și să facă o schimbare. Am întâlnit atât de mulți oameni minunați aici și am avut multe experiențe frumoase și profunde. Un mare ”mulțumesc!” pentru traineri și ador să fiu aici!
Paladia Petrat
Managing Partner at IntegraHR
Read More
Sunt foarte bucuroasă că am deci să particip la acest program deoarece mi-am luat foarte multe din el, nu doar pe plan profesional, ci și pe plan personal. Am învățat multe despre ce înseamnă să fii coach și despre mine însămi. Și a fost la fel de valoros pentru mine. Cred că asta mă va ajuta pe viitor în carieră și pe plan personal.
George Mirescu
Manager at Soimul Agrimex
Read More
Pentru mine acest program a fost o experiență grozavă. Am întâlnit oameni extraordinari și m-a ajutat să mă dezvolt nespus de mult, mulțumesc! Aveam multe întrebări despre coaching cu clienții de practică și am avut nevoie de îndrumări. Acest program mi-a oferit o experiență de coaching extraordinară și m-a ajutat să mă dezvolt enorm ca viitor coach! Cu siguranță îl recomand oricui este interesat de beneficiile coachingului.
Ioana Bora
Trainer and Coach
Read More
Acest program de coaching a fost unul dintre cele mai bune la care am participat. Îl recomand oricui își dorește îmbunătățiri la orice nivel, fie că este vorba despre dezvoltare personală sau profesională. Poate să contribuie într-adevăr la dezvoltarea ta!
Alin Babasan
Managing Partner at IntegraHR
Read More
Professional Coach with Diploma a fost un program grozav, plin de descoperiri. M-am simțit foarte bine și am învățat multe lucruri noi care mă vor ajuta în carieră și pe care le pot implementa cu clienții mei ca să obținem rezultate bune împreună.
Andreea Muresan
Managing Partner at IntegraHR
Read More
Professional Coach with Diploma m-a ajutat mult pe plan personal și profesional. Am învățat multe instrumente pe care le pot folosi cu clienții și m-au ajutat să mă cunosc mai bine.

  Ca bonus, CoachCompanion România invită toți participanții la un „Swedish Fika” (pauză de cafea) in toate zilele de training. Fika este o tradiție suedeză unică de socializare si degustare a unor delicatese naționale. De asemenea oferim tuturor participanților un început de zi minunat, cu un delicios bufet de mic dejun care însoțește cafeaua de dimineață și o pauză de cafea după-masa. Bucura-te încă din prima zi de „Fika”, in timp ce socializezi și faci schimb de experiențe cu ceilalți participanți.

crisis
Despre Coaching și Criză

Cum noul Coronavirus (COVID-19) se răspândește peste tot în lume, mulți oameni vor fi afectați direct sau indirect de această criză. Prin urmare majoritatea dintre noi va simți într-un mod...

Citeste articolul
cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Interested in coaching?


Sign up to our newsletter
and we'll be in touch