7 beneficii ale coaching-ului personal

7 beneficii ale coaching-ului personal

Table of Contents

Te întrebi ce impact ar avea coaching-ul pentru tine ca participant? 

Beneficiile coaching-ului în viața personală vor avea cu siguranță un efect surprinzător în viața ta. Ai fi surprins să afli că impactul este pe lângă cel imediat, și unul pe termen lung, care se va reflecta în viața ta personală, în viața profesională și, uneori, chiar și pe parcursul întregii vieți.

Cel mai important mod în care coaching-ul reușește să ajute indivizii este acela de a-i ajuta să aibă claritate în ceea ce privește cunoașterea de sine. Oferirea spațiului și a cadrului potrivit pentru reflecția necesară pentru a învăța și a crește este un beneficiu principal. Este important să înțelegi care sunt valorile tale, acțiunile vorbesc în funcție de valorile și obiectivele pe care le ai. Te vei reconecta cu lucrurile cele mai dragi din viața ta personală și profesională.

Te invităm să descoperi 7 dintre cele mai valoroase beneficii ale coaching-ului personal

Self-awareness 

Introspecția este considerată cea mai importantă parte a dezvoltării pentru cei mai mulți dintre participanți. Crucială atât pentru dezvoltarea profesională, cât și pentru cea personală, ea aduce o perspectivă mult mai profundă în stabilirea a ceea ce își doresc cu adevărat participanții și a părților din viața lor pe care doresc să le dezvolte în viitor.

Cunoscând darurile și talentele pe care le deții și fiind conștient de visele și viziunile tale, găsești energie și putere, iar în aceste lucruri găsești motivația de a-ți atinge obiectivele.

Self-awareness
Self-awareness

Reziliență

O definiție frumoasă din Psychology Today o descrie astfel:

„Reziliența este acea calitate inefabilă care le permite unor oameni să fie doborâți de viață și să revină mai puternici ca niciodată. În loc să lase eșecul să îi copleșească și să le secătuiască determinarea, ei găsesc o cale de a se ridica din cenușă.”

Cu ajutorul unei mai bune conștientizări de sine și al feedback-ului, persoanele își pot îmbunătăți cu adevărat nivelul de toleranță la stres. Nu ai nevoie de cineva care să-ți spună ce nu merge bine, te dezvolți atunci când cineva îți oferă feedback pentru lucrurile pe care le faci bine. Un coach se bazează pe ceea ce există deja și funcționează pentru că ai potențial și răspunsul se află în tine.

Colaborare

Colaborarea înseamnă mai mult decât simpla împărțire a sarcinilor. Reprezintă un mod productiv de a aduce oamenii împreună. Iar scopul este realizarea a ceva ce probabil nu ar putea face singuri. Colaborarea implică utilizarea resurselor, perspectivelor și abilităților, iar scopul este unul singur: obținerea unor rezultate mai bune și a unui impact mai mare. Cea mai frumoasă parte a colaborării este că poate duce la idei sclipitoare în ceea ce privește creativitatea și inovația, ceea ce duce la decizii mai bune. Eficiența și profitabilitatea sunt, de asemenea, părți câștigate în urma unei bune colaborări. 

Autoeficiența

Autoficiența
Autoeficiența

Un lucru extraordinar referitor la autoeficiență este să fii afirmat de către cei în care ai cea mai mare încredere. Învățarea prin experiența altora este o altă componentă crucială a autoeficienței. Acesta este unul dintre cele mai valoroase beneficii ale coaching-ului personal. Sunt două elemente care reprezintă factori cheie într-o relație de coaching. Este important să creezi strategii în atingerea obiectivelor. Sărbătorirea succeselor, împreună cu un coach, este cel mai valoros mod de a construi încrederea în sine, care constituie cu siguranță secretul succesului.

Comunicarea

Putem fi de acord asupra unui lucru: coaching-ul are un impact enorm asupra dezvoltării competențelor de comunicare. Este un element care îi poate ajuta cu adevărat pe oameni în toate aspectele vieții lor. O comunicare deficitară amplifică în mod cert stresul și acesta este momentul în care coaching-ul intervine în mod pozitiv.

Îmbunătățirea comunicării este o parte esențială în coaching, unde oamenii pot învăța cum să definească limite sau granițe, cum să își ceară scuze sau cum să gestioneze conversațiile dificile. De asemenea, este important să înveți cum să primești feedback, observând modul în care tonul, cuvintele sau comunicarea non-verbală au un impact asupra celorlalți. Este unul dintre beneficiile coachingului care ne aduce cea mai mare plusvaloare în viețile noastre.

Echilibrul dintre viața profesională și cea privată

Găsirea unui echilibru între viață și muncă este un ideal pe care cei mai mulți dintre noi doresc să îl atingă. Cu ajutorul coaching-ului, indivizii își iau pur și simplu timp pentru a-și stabili prioritățile și a găsi soluții care să oglindească un impact în viața lor. Care este beneficiul coachingului? Capacitarea de a păstra un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată. 

Echilibrul dintre viața profesională și cea privată
Echilibrul dintre viața profesională și cea privată

O mai bună preocupare pentru sine și o aliniere echilibrată cu obiectivele proprii atrag mai multă satisfacție în viață și mai multe realizări la locul de muncă.

Îmbunătățirea sănătății mintale 

Reglarea emoțională, satisfacția vieții și conexiunea socială se îmbunătățesc pentru un participant la coaching. Toate acestea fac parte din beneficiile coaching-ului personal care îmbunătățesc sănătatea mintală. Ne putem referi la sănătatea mintală și performanța umană ca părți ale aceleiași ecuații. Dacă aceste două părți sunt combinate cu succes, echilibrul nostru intern este și el optimizat.

Ce înseamnă să ai o sănătate mintală bună? Ne oferă capacitatea de a ne fixa emoțiile, de a le exprima și, cel mai important, de a le recunoaște, permițându-ne să empatizăm cu ceilalți. O sănătate mintală îmbunătățită ne face să prosperăm la locul de muncă sau în viața personală, să ne sporim rezistența sau să învățăm cum să gestionăm situațiile stresante. Dar nu în ultimul rând, ne ajută să ne atingem cel mai mare potențial.

Îmbunătățirea sănătății mintale 
Îmbunătățirea sănătății mintale 

Concluzie

Cei care devin conștienți de sine sunt capabili să depășească orice bariere sau convingeri limitante care stau în calea succesului și să acorde atenție propriilor gânduri și acțiuni. Rezultatul este o combinație de management eficient, empatie și compasiune constantă, care face diferența în viața celor cu care aceste persoane interacționează. Se ajunge astfel la o îmbinare a beneficiilor coaching-ului în ierarhia organizațională, ceea ce deblochează potențialul neexploatat al angajaților, crește performanța și profitabilitatea.

Acest lucru creează un impact și facilitează o schimbare pozitivă pentru fiecare individ în parte.

Coaching pentru toată lumea. Noi știm care este impactul coachingului și înțelegem ce impact poate avea. Vrem acces la această experiență pentru cât mai multă lume. Coachingul în școli este unul dintre exemplele pozitive despre impactul coaching-ului, și este unul dintre lucrurile cu care ne mândrim.

Logo CoachConnect
CoachConnect
Free Intro CTA Banner Blog

Share this post

cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Interested in coaching?


Sign up to our newsletter
and we'll be in touch