coaching in organziatii

5 beneficii ale coaching-ului în organizații

Table of Contents

În zilele noastre, trăim cu siguranță într-o perioadă în care tehnologia avansează cu viteza luminii. Organizațiile trebuie să țină pasul, dar atunci când apare presiunea muncii angajații tind să părăsească locul de muncă stresați sau chiar să se confrunte cu burn out. Coaching-ul poate aduce o mulțime de beneficii. Astăzi, vom descoperi beneficiile coaching-ului în organizații. Din ce în ce mai multe companii descoperă că modalitatea de a-i ajuta pe angajați să facă față schimbărilor este implementarea unui program de coaching.

Te invităm să descoperim cele mai importante 5 beneficii ale coaching-ului în organizații!

Există numeroase beneficii ale coaching-ului pentru angajați, printre acestea putem include angajamentul îmbunătățit, o productivitate mai mare și o rată mai mare de retenție a angajaților. Pentru că aceste beneficii se reflectă asupra rezultatelor și profitului organizațiilor, multe companii implementează astăzi coaching-ul în cultura lor organizațională.

1. Îmbunătățirea angajamentului angajaților

O modalitate foarte eficientă de a îmbunătăți angajamentul angajaților într-o organizație este utilizarea coaching-ului pentru angajați. E esențial dacă obiectivul tău este acela de a crește sau a maximiza productivitatea forței de muncă.

employee engagement
Angajamentul angaților

În continuare, amintim cinci domenii majore în care coaching-ul angajaților poate influența angajamentul angajaților:

  • Concentrează-te mai degrabă pe punctele forțe ale angajaților decât pe cele mai puțin bune.
  • Încurajează feedback-ul periodic și reciproc cu privire la progresele înregistrate, în cadrul întregii echipe.
  • Asigură-te întotdeauna că abilitățile învățate sunt abilități aplicate.
  • Asigură-te că managerul tău este complet de acord cu strategia de coaching a angajaților.
  • Asigură-te că flexibilitatea este integrată în procesul de coaching.

2. Îmbunătățirea retenției angajaților

Coaching-ul poate juca, de asemenea, un rol semnificativ în a te ajuta să păstrezi angajații, generând un sentiment mai puternic de motivare, de responsabilizare și de autorealizare.

Mai jos sunt prezentate 5 elemente cheie pentru coaching ca și strategie de reținere:

  • să-i asigure pe angajați cu privire la parcursul lor profesional.
  • să echilibreze perspectivele pentru diferite segmente demografice ale lucrătorilor.
  • să îi doteze mai bine pe manageri pentru a crea un loc de muncă antrenant și propice pentru păstrarea locului de muncă.
  • să ofere angajaților un sentiment de utilitate și un scop.
  • în general, să împuternicească forța de muncă.
Employee Retention
Retenția angajaților

Angajații care întrevăd un drum în ceea ce privește cariera și cărora li se oferă oportunități de succes prin intermediul coaching-ului sunt mai predispuși să rămână în organizația care le oferă aceste beneficii. Aceste beneficii ale coaching-ului stimulează tipul de cultură pe care angajații nu doresc să o părăsească, ceea ce crește gradul de retenție și îmbunătățește rezultatele companiei.

3. Descoperirea unor noi surse de productivitate

Ce înseamnă un coaching eficient al angajaților? Un program de coaching eficient pentru angajați înseamnă să te focusezi pe nevoile, punctele slabe, punctele forte ale fiecărui angajat în parte. Acest lucru ajută la îmbunătățirea domeniilor fundamentale prin oferirea de suport.

Iar un segment pe care fiecare organizație l-ar identifica cu siguranță ca fiind fundamental este cel al productivității, întrucât a fost întotdeauna un factor esențial în a determina reușita angajaților.

Sporirea productivității este unul dintre principalele motive pentru care majoritatea companiilor aleg să pună în aplicare un program de coaching. Cu toate că modul în care este definită și măsurată productivitatea este diferit de la o companie la alta, aceasta este întotdeauna un motor important al dezvoltării organizaționale.

productivity
Productivitate

4. Identificarea și dezvoltarea angajaților HIPO

Angajații cu potențial ridicat (HIPO) sunt cei care prezintă aptitudinile necesare pentru o poziție de conducere sau de management. Identificarea și dezvoltarea angajaților din acest grup ar trebui să fie o parte fundamentală a programului tău de coaching. Sunt angajații tăi cei mai ambițioși, care au inițiativă în toate task-urile și care pot beneficia cel mai mult de coaching-ul angajaților. Iar compania poate câștiga și la rândul ei din coaching-ul acestui grup.

Prin alăturarea angajatului tău HIPO unui coach cu experiență, acesta va învăța complexitatea și subtilitățile unei potențiale ascensiuni într-un rol de lider înainte de a se avânta cu capul înainte. Coach-ul nu se limitează doar la a oferi îndrumare, ci și la feedback, care poate intensifica evoluția angajatului HIPO și îl poate face să avanseze mai rapid în direcția unor poziții de leadership.

HIPO
HIPO

La fel ca în cazul oricărui alt angajat, oferirea de coaching pentru angajații de tip HIPO este o soluție foarte bună pentru a-i implica și păstra în continuare. Iar aceștia sunt acei angajați pe care vrei să îi păstrezi în preajmă, întrucât vor completa structura de continuitate și vor crește șansele de succes în viitor.

5. Adoptarea unei culturi pozitive a companiei

De ce este atât de importantă o cultură pozitivă a companiei? De fapt, aceasta ghidează modul în care îți tratezi clienții și angajații. Are un impact asupra tipurilor de candidați pe care îi atragi pentru posturile disponibile. Iar o cultură pozitivă a muncii stimulează productivitatea, reduce rulajul și îmbunătățește angajamentul angajaților.

Deși, într-o anumită măsură, cultura companiei se formează în mod natural în cadrul fiecărei organizații, o strategie de coaching al angajaților care se concentrează pe eliminarea comportamentelor negative și a atitudinilor toxice va contribui la crearea unei culturi pozitive.

În esență, în ceea ce privește cultura companiei, totul se rezumă la formarea unor valori de bază corecte și la crearea unui mediu de lucru pozitiv și incluziv care să inspire angajații.

company culture
Cultura companiei

Concluzie 

Organizațiile sunt supuse unor presiuni din ce în ce mai mari pentru a echilibra rentabilitatea afacerii, a gestiona o forță de muncă performantă, dezvoltând în același timp personalul, stimulând angajamentul și sprijinind echilibrul dintre viața profesională și cea privată a angajaților. Asigurarea menținerii productivității într-un ritm rapid și la un standard ridicat poate părea uneori o sarcină dificilă!

Pentru a aborda multitudinea de preocupări cu care se confruntă organizațiile în prezent, multe organizații folosesc coaching-ul ca instrument bazat pe soluții pentru a influența cultura și performanța organizației lor.

Coaching pentru toată lumea. Noi știm care este impactul coachingului și înțelegem ce impact poate avea. Vrem acces la această experiență pentru cât mai multă lume. Coachingul în școli este unul dintre exemplele pozitive despre impactul coaching-ului, și este unul dintre lucrurile cu care ne mândrim.

Logo CoachConnect
CoachConnect
Free Intro CTA Banner Blog

Share this post

cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Interested in coaching?


Sign up to our newsletter
and we'll be in touch